4 saker du ska tänka på innan din första anställningsintervju


Ska du på anställningsintervju? Grattis! Då har du skrivit en bra ansökan. Nu är det dags att ladda inför själva intervjun där de ska få träffa dig på riktigt. För att göra ett tillräckligt bra intryck där är det viktigt att tänka på en del saker. Det betyder att du måste komma väl förberedd till intervjun. Du kan inte bara dra på dig favvojeansen och band-tishan om du ska på intervju på ett snofsigt bankkontor eller en revisionsbyrå. Det är inte heller att föredra att klä upp sig i kostym och slips om du ska söka sommarjobb i glasskiosken.

person på anställningsintervjuNågra viktiga saker att tänka på

Nummer ett på listan över vad du ska tänka på är alltså – Klä dig rätt för intervjun. En annan sak som är ytterst viktig – läs på om företaget du söker jobb hos. Det ger dig fördelar framför de som inte läst på och visar att du är genuint intresserad. En tredje viktig sak är att ställa frågor själv. Ställ frågor om företagets framtidsvisioner till exempel eller hur chefen hanterar konflikter. Det kommer att uppskattas att du intresserar dig för din ev. framtida arbetsplats. Till sist en sak som är den allra viktigaste egentligen – kom i tid!

Var väl förberedd inför anställningsintervjun

Det finns naturligtvis flera saker än de ovan som är viktiga som att till exempel förbereda svar på de frågor som arbetsgivaren vanligtvis ställer och att komma ihåg namnet på den du ska träffa, allt detta kan du få fram med en enkel googling. Man får aldrig en andra chans att ge ett första intryck sägs det och det är i de flesta fall sant, särskilt när det gäller anställningsintervjuer. Det sägs att de första minuterna på en intervju avgör om du kommer att få jobbet eller inte. Förbered dig gärna genom att tillsammans med en kompis simulera en anställningsintervju så du kan träna på svaren och frågorna.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *