Ska du skriva CV? Här är några saker att tänka på


Se till att hålla dig kort! Arbetsgivaren är alltid upptagen men det är också därför de behöver just dig! Få med det som är nödvändigt och ta bort det som känns irrelevant. När du skriver ditt CV ska du gärna anpassa det utefter det företaget som du söker jobb hos. Gör alltid en unik jobbansökan för varje företag och se till att ditt CV speglar kulturen och ordvalet företaget verkar anamma. Du underlättar läsningen om du har lättlästa rubriker och tydlig text. Många arbetsgivare ögnar snabbt igenom hundratals CV, då är det viktigt att ge dem möjlighet att snabbt hitta det de söker med hjälp av rubrikerna.

att skriva ett CVFå ditt CV att sticka ut bland mängden

Arbetsgivare älskar satsningar på bland annat idrott och välgörenhet. Lyft fram vad du har åstadkommit under din tid hos en organisation eller under din idrottssatsning. Du sticker inte ut om du använder dig av slitna klyschor i ditt CV. Ord som målinriktad och positiv är gamla och förlegade och kan lätt bytas ut mot andra ord. Kolla synonymer på nätet för bra tips och inspiration. Tänk på att ditt CV är din första kontakt med företaget, negativa omständigheter, sjukdomar och annat bör inte tas upp om det inte är absolut nödvändigt. Och du, se till att du inte har med några stavfel!

Tänk utanför boxen.

Uppföljning av ditt skickade CV är halva jobbet! Ring, mejla eller besök företaget på plats och fråga hur det gått. Om du inte blir vald för positionen kan du be om lov att få komma tillbaka för att se hur det ser ut i framtiden. Det kan ge otroliga resultat om du tänker på hur du presenterar dig. Beställ och printa ditt CV på linne-papper av högsta kvalité. Ska du mejla ditt CV, som är vanligast idag, så testa att istället skicka ditt CV upptryckt på en T-shirt. Var kreativ! Skicka en miniräknare ihop med ditt CV där det står – du kan räkna med mig! Om du blir kallad till en arbetsintervju kan vi rekommendera denna artikel http://inpeople.nu/2017/05/17/4-saker-du-ska-tanka-pa-innan-din-forsta-arbetsintervju/

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *