En sammanfattning av några artiklar


Nu har vi funnits ett tag, och vi har hittills presenterat artiklar som handlar om bland annat konsultuppdrag, vad man ska tänka på när man ska skriva cv samt vad man ska tänka på vid byte av arbete. Ibland har man kanske inte riktigt tid att sätta sig in i artiklarna. Då kan det vara skönt att få en sammanfattning på vad dem egentligen innebär, därför tänkte jag skriva en liten sammanfattning av några av artiklarna vi har presenterat.

Fördelar med att arbeta som konsult

I artikeln om fördelar med att arbeta som konsult (http://inpeople.nu/2017/05/15/fordelar-med-att-vara-konsult/) tas det upp olika positiva delar med konsultyrket. En av dessa är att du kan arbeta med flera olika uppdrag beroende på hur mycket tid tjänsten kräver. Detta innebär alltså att du kan arbeta parallellt med olika uppdrag, och på så sätt variera dina arbetsdagar. Om du varierar vad du gör på dagarna så blir det oftast enklare att hålla rätt fokus, och därigenom maximeras effektiviteten av arbetsdagen. Något du också lär dig om du arbetar som konsult är att du får insikt i hur det är att driva företag. Om du är utbildad i en särskild bransch kan det vara bra att arbeta som konsult. Detta för att företag för speciella uppdrag gärna tar in expertis utifrån företaget.  Det finns alltså en mängd fördelar med att arbeta som konsult. Är du intresserad av detta rekommenderar vi dig att läsa hela artikeln.

 

skriver sammanfattningSaker att tänka på innan du ska på anställningsintervju

I den här artikeln tas det upp vad man ska tänka på innan anställningsintervjun. Hela artikeln hittar du på den här länken. Det första tipset som tas upp är att du ska klä dig rätt för arbetet. Det kan alltså vara bra om du har en någorlunda koll hur dem flesta på arbetet klär sig. Är det ett företag som har dresscode ökas nog inte dina chanser om du dyker upp i exempelvis mjukisbyxor. Ett exempel på ytterligare ett tips är att du ska vara i tid. Visar du redan på anställningsintervjun att du har svårt att hålla tider så är chanserna inte stora att du får jobbet. Det är också viktigt att vara väl förberedd inför intervjun, det rekommenderas att läsa på om företaget innan.

 

Sammanfattning

Här var alltså en sammanfattning av två av våra artiklar, vi hoppas att du har lärt dig något! I det första stycket kunde vi läsa om konsulttjänsten, och i den andra så fick du ta del av lite tips angående anställningsintervjuer. Om du vill ha fler tips angående anställningsintervjuer kan du läsa här https://www.jusek.se/Karriar/Vanligaste-intervjufragorna/.

 

 

 

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *