Sammanfattning av artiklar, del två


I det tidigare blogginlägget skrev jag sammanfattning om några av artiklarna vi publicerat hittills. Den här veckan kommer jag först att sammanfatta artikeln som handlar om att skriva CV. Sedan kommer jag också ta upp inlägget som handlar om lästips för att du ska bli inspirerad. Häng på!

Ska du skriva CV? Här är sammanfattningen

I artikeln från 18 maj (hittas här http://inpeople.nu/2017/05/18/ska-du-skriva-cv/), skriver vi om vad du ska tänka på när du ska skriva cv. Där tas det bland annat upp vikten om att sticka ut från mängden. Arbetsgivare tenderar ofta att uppskatta välgörenhetsarbete eller idrottande. Därför är detta viktigt att ta upp i ditt CV, om det är någonting du har sysslat med. Kom ihåg att tänka på att ditt CV är ditt första intryck för företaget, därav är det viktigt att det blir rätt från början. Tänk extra mycket på stavningen, du vill inte att dem ska tro att du är slarvig! Något som också tas upp i artikeln är att du ska försöka att tänka utanför boxen, få ditt CV att bli så speciellt som möjligt.

 

sammanfattning för att bli inspireradLästips för att bli inspirerad

Om du har problem med att hitta böcker för att bli inspirerad rekommenderar vi denna artikel: http://inpeople.nu/2017/05/24/3-lastips-om-du-vill-bli-inspirerad/. Där kan du bland annat hitta tips på böcker, bland annat ”The one thing you need to know” som är skriven av Marcus Buckingham. I boken finns intervjuer med människor som har högt uppsatta poster på stora företag. Det tas upp exempel på vanliga misstag, men också att du ska förändra ditt tankesätt för att lyckas. Det är helt klart en läsvärd bok! Ett annat boktips som tas upp är ”Vad vill du egentligen”, som är skriven av Jaana Lindström och Tia Jumbe. Den handlar bland annat om att skapa en målsättning inom karriären, men sedan också vad som krävs för att uppfylla den. Det skulle jag säga är sammanfattningen av det hela.

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *